open

Home / Posts tagged "admin"

Connections Monitoring – are you doing it?

After being to a few user groups lately and seeing all the great monitoring tools for Domino I am interested in what people use to monitor connections.

The WebSphere piece of connections can put a lot of people off and I am wondering if something was available would you use it?

  • If you do monitor, what do you use
  • If something was available with a *dashboard* would you use it?
  • What features would you like in a monitoring app
  • Would you be interested in something bundled in Nagios etc

I have created a quick survey which should only take you 2 mins to fill in, if you can spare the time to fill it in I would be most grateful

You can use the survey below or head to the link here: https://www.surveymonkey.com/s/NZBDNW6

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

Looking forward to MWLUG

mwlug2014_banner

If you are heading to MWLUG later this month Sharon is speaking – SA106: Practical Solutions for Connections Administrators. As Christoph Stoettener can not make MWLUG Sharon will be flying solo.

If you are unable to attend please check out the scripting101.org website or download the white paper.

Weird issue deploying Connections Mail

I have been looking to implement Connections mail for a while for one of my customers, after finally sorting out some SSO issues we had been seeing I was ready to deploy into their DEV/TEST environment. No problem I thought – Connections mail is a very simple install a couple of config files and a quick wsadmin command to get the help to work.

Once I had deployed I was seeing the strangest issues –

Contact your system administrator:
Missing element with class=”os-site-mail-notify”

After spending a few hours trying to work out what the issue was, sanity checking myself in the Connections skype chat and much google-ing – I threw in the towel and opened a PMR. I did my usual of explaining the situation, listing OS and level, Connections versions and fixes etc and sending in a screen shot, Log files and the Connections mail config file – a couple of hours later I had a response.

It appears that something has changed between V4 and V4.5 of connections – I had customisations brought over from V4 and copied the header.jsp as it looked on first glance that there was no changes between 4 & 4.5

In Version 4.5 the span for the mail notify icons is :
–%><span class=”os-site-mail-notify”></span><%–

Previously it was:
–%><span id=”os-site-mail-notify”></span><%–

Changing this span from id to class resolved my issue.

So the moral of the story is even if you think nothing has changed – it most likely has

Big thanks to Jonathan P. Dormady Staff Software Engineer in Connections Support for finding me a solution so quickly

ConnCtrl bash script for IBM Connections

My good friend Mr Tim Clark asked me this morning if there was a script available for starting and stopping IBM Connections on Red Hat (RHEL) – I know lots of people do have them, but wasn’t aware of one that was available to the community.

So we wrote one ..

The script has a bunch of variables to allow you to input the path to the WebSphere deployment manager and nodes, and a place to enter the names of your Connections servers.

Please visit Tim’s blog for all the information and to download the script.